У Дніпрі жінку, яка захищалася від домашнього насильства, повністю виправдали. Три роки тому Марина Полях вимушено взяла ніж у руки, щоб врятувати себе та свою доньку від жорстокого співмешканця, і тепер вона почула довгоочікуване "невинне" в суді.

Цю новину повідомила правозахисниця Ольга Левченко на своїй сторінці у Facebook.

Співмешканець Марини, раніше судимий за вбивство, достроково вийшов на волю і продовжував тероризувати жінку: не давав їй піти, погрожував, ламав вікна, підпалював будинок і навіть нападав на поліцію. Марина зверталася по допомогу понад 30 разів, але підтримки від правоохоронців так і не отримала.

Якось агресор знову напав, погрожуючи вбити її та дочку. У цей момент, у відчайдушній спробі захиститися, вона завдала йому смертельного поранення. Судова тяганина тривала три роки, але нарешті Марина почула вирок, який виправдовує її за всіма статтями звинувачення.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Батьки сваряться
Батьки сваряться

Ця історія стала справжнім прецедентом для української судової системи, адже раніше такі випадки рідко визнавали за самозахист. Сотні людей підтримали Марину, організувавши мітинги та запустивши кампанії з хештегами #врятувати Марину. І ось, справедливість перемогла.

Хоча можлива апеляція, таке рішення вже надихнуло тисячі жінок, які страждають від домашнього насильства. Тепер вони знають, що їхні голоси можуть почути.

Нагадаємо, селян шокували трагічною звісткою: житимуть ще менше

Раніше ми писали про те, що в інтернеті зростає популярність "сайтів смерті": все більше людей шукають онлайн-партнерів для спільного суїциду

Крім того, Знай.ua повідомляв, родичі 3 дні шукали жінку, але вона померла прямо на роботі: могли врятувати відразу, але не помітили