Заступник начальника відділу організації прикордонного контролю 7 Карпатського прикордонного загону Владислав Пясецький пояснив, що в Україні згідно з Конституцією єдине громадянство – українське.

Коли іноземець прибуває на паспортний контроль, він подає необхідні документи. Прикордонники перевіряють ці документи та дотримання строків перебування на території України.

Гроші та паспорт України / фото
Гроші та паспорт України / фото: depositphotos

Якщо людина пред'являє два паспорти, прикордонники ретельно вивчають документи, щоб визначити особу. Якщо надано лише паспорт іноземної держави, прикордонники звертають увагу на місце народження та інші реквізити.

На основі цієї інформації прикордонники можуть визначити, чи є людина іноземцем, чи громадянином України. Додатково, через співбесіди та перевірку даних з відомчих баз, можна встановити наявність подвійного громадянства.

Перевірка документів, фото: Facebook
Перевірка документів, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Владислав Пясецький також підкреслив, що громадяни України не можуть бути обмежені у праві на в’їзд до країни.

Також наш портал інформував, автомобілістам готують нові штрафи: чотирилапі пасажири можуть влетіти в добру копійчину

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що не лише за порушення ПДР: українців позбавлятимуть водійських прав

Вам буде цікаво дізнатися співробітники ТЦК відразу помітять: що треба знати про електронний та паперовий військовий квиток