В Україні скасували обмеження на продаж алкоголю в магазинах у вечірні та ранкові години, які місцева влада запроваджувала на час воєнного стану. З 27 липня 2024 року набув чинності закон, що регулює обіг підакцизних товарів по всій країні, за винятком територій, де йдуть бойові дії або які окуповані.

Однак, продаж спиртного все ще заборонений під час комендантської години. Центр правової допомоги КМДА підтвердив, що обмеження на продаж алкоголю після 21:00 і до 11:00 у Києві більше не діють.

Про заборону торгівлі алкоголем, скріншот zakon.rada.gov.ua
Про заборону торгівлі алкоголем, скріншот zakon.rada.gov.ua

Аналогічні зміни стосуються і всієї України, окрім зон бойових дій і окупованих територій, де заборони можуть встановлювати лише обласні державні та військові адміністрації.

Закон також передбачає, що поки Кабмін не затвердить порядок обмеження продажу алкоголю під час комендантської години, регулювати це питання можуть лише адміністрації в районах бойових дій чи окупації.

Популярні новини зараз
ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації "Скрутити кордон у трубочку...": відомий астролог назвав, коли Україна почне "ламати" окупантів Газ та світло: які будуть нові тарифи з 1 жовтня Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Людина в алкогольному відділі
Людина в алкогольному відділі

Слід зазначити, що не всі торгові мережі знають про нові правила. У серпні 2024 року магазини в Києві та Одесі продовжували обмежувати продаж алкоголю після 21:00, як це було раніше встановлено місцевою владою.

Крім того, з 1 вересня в Україні підвищили акцизи на деякі алкогольні напої, зокрема на зброджені напої та вина. Також планується впровадження електронних акцизів на алкоголь і цигарки з QR-кодом, що дозволить перевіряти оригінальність продукції через додаток "Дія".

Нагадаємо, до кінця року вина зростуть у ціні

Раніше ми писали про те, що цей напій передчасно вас зістарить: кожен ковток "краде" роки молодості

Крім того, Знай.ua повідомляв, українці стали більше пиячити: ринок заполонюють нові алкогольні напої