На початку осені супермаркети скоригували ціни на деяке м'ясо та маринад. Шашлик у вересні вдарить по кишені трохи сильніше, ніж в останній місяць літа. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Закупитися на шашлик, навіть мінімально, обійдеться дуже недешево, оскільки супермаркети підняли ціни на м'ясо. Проте трохи подешевшав маринад.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Ціни на свинину

У супермаркетах пропонується вже замаринований шашлик зі свинини, але на початку вересня він помітно подорожчав. Середній цінник зріс приблизно на 11 гривень – до 244,97 гривні за кілограм.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Місячне затемнення 18 вересня та кохання: для яких знаків Зодіаку цей день принесе шанс на яскраві почуття Газ та світло: які будуть нові тарифи з 1 жовтня Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

В той самий час середня вартість ошийка зросла з 270,74 до 278,20 гривні за кіло, підчеревок подорожчав на 5 гривень - до 172,63 гривні за кіло, ребра додали в ціні трохи більше гривні й продаються в середньому по 172,97 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на яловичину

Щоб посмажити ребра на грилі, в середньому доведеться викласти 168,95 гривні за кілограм. Водночас гуляш яловичини подорожчав із 292,36 до 294,65 гривні за кілограм.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на маринад

Маринад просто зробити й самостійно, але магазинний варіант цілком може задовольнити смакові рецептори. Тим паче цінник став привабливішим. Так, маринад "Верес" до шашлику подешевшав на 2 гривні – до 25,05 гривні за 140 грамів.

Ціни на маринад. Фото: скрін Мінфін
Ціни на маринад. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна сильно заощадити: де дешевше купувати гречку, макарони та олію.

Також наш портал інформував, тенденція до подорожчання: ціни на популярні крупи повільно, але впевнено повзуть нагору.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, м'ясо та молочні продукти перетворюються на розкіш: ціни зростають лякаючими темпами.