Поступове підвищення пенсійного віку для жінок, розпочате за часів режиму Януковича, завершилося.

В Україні зрівняли пенсійний вік для чоловіків і жінок до 60 років.

На цьому завершується розпочате у 2011 році поетапне підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. У 2021 році він у 60 років перевищить 28 років. Після цього вік збільшується на рік щороку, досягаючи 35 років у 2028 році. Якщо страховий стаж короткий, ви почнете отримувати пенсію у віці 63 або 65 років.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Законодавство України передбачає два рівні державного пенсійного страхування: солідарний (якщо працівники вносять кошти пенсіонерам) та накопичувальний (обов’язкові внески).

Популярні новини зараз
Чи можуть виселити із квартири за несплату комунальних послуг Місячне затемнення 18 вересня та кохання: для яких знаків Зодіаку цей день принесе шанс на яскраві почуття І ви це їсте: українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Наразі діє лише солідарний метод, що призводить до хронічного дефіциту пенсійного фонду, який, за прогнозами, до 2021 року сягне 204 мільярдів гривень. Запровадження резервної системи спочатку планувалося на 2013 рік, але було відкладено.

За словами нинішнього міністра соціальної політики Марини Лазебної, програма фінансування може бути запущена у 2023 році, якщо парламент ухвалить відповідне законодавство цього року.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Від тепер усі йтимуть на пенсію з одного віку, то ж стаж за роботу також усім рахуватиметься однаковий.

Нагадаємо, пенсіонери шукають заможних ухилянтів: хоч на ліки гроші будуть.

Бабусені ялинкові прикраси вартують цілих статків- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми писали, бабуся вимагає гроші за сидіння з онуками, дочка заборгувала 32 тисячі доларів.