В Україні нещодавно ухвалили зміни, які скасовують переведення годинників на літній та зимовий час, що довгий час було темою обговорень та суперечок у суспільстві. Це рішення передбачає, що країна востаннє перейде на зимовий час восени 2024 року, після чого більше не доведеться щорічно переводити стрілки годинників на годину вперед чи назад.

Переведення годинників на зимовий час відбудеться 27 жовтня 2024 року. У цей день українцям доведеться перевести годинники на одну годину назад.

Переведення годинника, фото: Знай.ua
Переведення годинника, фото: Знай.ua

Після цього країна залишиться на так званому «єдиному київському часі», який фактично є зимовим часом. З 2025 року переведення годинників на літній час більше не відбуватиметься.

Народні депутати пояснюють це рішення тим, що постійне переведення годинників двічі на рік негативно впливає на здоров’я людей. Багато наукових досліджень показують, що зміна часу порушує біологічні ритми, що може призводити до стресу, втоми, проблем зі сном та іншими наслідками для організму. Тому відмова від переведення часу має позитивно позначитися на самопочутті людей.

Популярні новини зараз
Кому з пенсіонерів виплатять щонайменше 8000 грн Пенсіонерам збільшать виплати майже на 900 гривень Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Однак не всі українці погоджуються з цим рішенням. Багато громадян вважають, що країна повинна була залишитися на літньому часі, оскільки цей режим дозволяє довше насолоджуватися світловим днем влітку.

Переведення годинника, фото з вільних джерел
Переведення годинника, фото з вільних джерел

Також це може викликати певні незручності для тих, хто подорожує за кордон, оскільки більшість країн Європи продовжуватимуть переводити годинники на літній час.

Через це рішення в суспільстві виникла хвиля обурення. Нардеп Олексій Гончаренко навіть зареєстрував петицію, в якій закликає президента Володимира Зеленського ветувати ухвалений закон.

Нагадаємо, Олень 120 см і 8 палиць ковбаси: Укрзалізниця поповнила колекцію забутих пасажами речей

Раніше ми писали про те, що хотіли скористатись безкоштовною послугою, але "Ощадбанк" взяв за неї комісію: чому так

Крім того, Знай.ua повідомляв, Воронько, Яковенко, Гнатенко: депутати мають мільйони готівки та авто, вимагають компенсації від держави