В Україні покращується ситуація з відключеннями світла після останньої масованої атаки ворога. Про це розповів експерт з енергетики Українського інституту майбутнього Адріан Прокоп в ефірі "Громадського радіо".

Відключення електроенергії у більшості регіонів України можуть припинитися приблизно у 4-6 числах вересня.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

"Ситуація з відключеннями покращується. Якщо не буде нових сильних обстрілів, то з наступного тижня становище має нормалізуватися. У середині тижня в більшості регіонів відключень може не бути", - прогнозує експерт.

Адріан Прокоп зазначив, що час атаки на Україну 26 серпня російські окупанти активно використовували ракети з касетними боєприпасами, через що енергооб'єкти зазнали багато дрібних пошкоджень. До того ж ремонтні роботи сповільнилися через необхідність розмінування території.

Популярні новини зараз
Зміни у військовому обліку – чого чекати українцям Газ та світло: які будуть нові тарифи з 1 жовтня Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки
Показати ще

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Також експерт поділився прогнозом на зимовий період. На його думку, дефіцит в енергосистемі почне виникати з другої половини жовтня, коли зросте споживання. При цьому графіки відключення можуть бути схожі на ті, що застосовувалися у пік спеки – у липні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на сонячних панелях і вітряках можна заробляти: надлишки енергії перетворяться на гроші.

Також наш портал інформував, українці не можуть скористатися перевагами двозонних лічильників: чому немає обіцяної економії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пральна машинка більше не з'їсть усі гроші: як заощадити на пранні з новими тарифами на світ.