Зима 2024-2025 буде складною, але техногенних катастроф не прогнозується. Про це заявив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко в ефірі "Українського Радіо".

За словами енергоексперта, взимку буде нелегко і дефіциту електроенергії уникнути не вдасться. Втім, катастрофи теж не станеться, навіть якщо російська армія продовжить завдавати ударів об'єктам енергетики.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

"Зараз у мене особисто набагато більше надії, що хоч зима буде складною, але ми її пройдемо без техногенних катастроф, навіть якщо будуть нові атаки. Водночас щодо генерації ми будемо в дефіциті", - зазначив Олександр Харченко.

За попередніми прогнозами, довго обходитися без електроенергії доведеться, якщо зима буде холодною. Наприклад, при морозі 15 градусів відключення можуть тривати по 12-16 годин на добу. Фахівець зазначив, що українцям варто готуватись і до такого сценарію.

Популярні новини зараз
Готуємо каністри: в Україні очікується різке зниження цін на бензин та солярку І ви це їсте: українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Відключення світла, фото: YouTube
Відключення світла, фото: YouTube

"Взимку буде складно, можуть бути обмеження по 12-16 годин на добу (не безперервно, а загалом), така об’єктивна ситуація. Якщо буде мінус 15 градусів, то обмеження будуть саме такими. Але я переконаний, що українці це розуміють, готуються, і ми це пройдемо", - заявив експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, плани на обіцяну "важку" зиму змінюються: стан енергосистеми надто критичний.

Також наш портал інформував, на сонячних панелях та вітряках можна заробляти: надлишки енергії перетворяться на гроші.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пральна машинка більше не з'їсть усі гроші: як заощадити на пранні з новими тарифами на світло.