26 серпня 2024 року Україна опинилася під потужним комбінованим обстрілом з боку Росії. Це привело до того, що в країні кілька днів вводили екстрені відключення світла.

Звісно ж, сталося і повернення до графіків відключень. де були задіяні і світло-сірі зони у тому числі. А якою ж буде ситуація у холодніший період? Про це розповів член комітету ВР із питань енергетики Нагорняк.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

"Якщо температура взимку на вулиці буде -10 градусів, відключення можуть тривати до 8 години на добу" , - член комітету ВР з питань енергетики Нагірняк

За його словами , якщо не буде нових ракетних атак на енергетичну інфраструктуру, наші енергетики зможуть до зими відновити достатній обсяг генерації.

Популярні новини зараз
Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Життя ухилянтів перетворять на пекло: як покарають тих, хто проігнорує штрафи від ТЦК Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Це дозволить при помірному морозі (-2 -3 градуси) уникнути тривалих відключень, можливо, з обмеженнями на кілька годин на добу. Якщо температура впаде до -10-15 градусів, відключення можуть бути тривалішими до 8 годин.

Українці, сніг, зима. Фото: Знай.ua
Українці, сніг, зима. Фото: Знай.ua

Водночас, енергетичний експерт Геннадій Рябцев не так позитивно налаштований.

"Взимку, протягом опалювального сезону, коли температура буде нижчою за нуль, небаланс енергетичної системи буде такий, що ми матимемо графіки стабілізаційних відключень. І ці графіки матимуть три-чотири черги відключень. Щоб було зрозуміло, це приблизно 12 годин плюс-мінус дві години відключень електричної енергії на добу" , - сказав експерт.

Нагадаємо, що в Україні скасували один вид лічильників: за що доведеться платити за новим тарифом.

Раніше ми повідомляли, що новий закон захистить молодь від "солодкого" диму самокруток та цигарок: що більше не зможуть купити.