В Україні з 2 вересня 2024 року має запрацювати проєкт "Національного кешбеку", який передбачає повернення частини коштів за купівлю вітчизняних продуктів та товарів. Це прописано в постанові №952, опублікованій на офіційному порталі уряду.

"Національний кешбек" - експериментальний проєкт повернення державою частини кошту покупцям товарів та послуг українського виробництва. Його буде запущено в рамках Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Передбачається, що українці зможуть отримувати до 10% компенсації від вартості придбаного товару. Загалом щомісяця в рамках проєкту можна нагромадити до 3000 гривень кешбеку за товари чи послуги, придбані у українського виробника.

Почати користуватися "Національним кешбеком" можна за допомогою програми "Дія". Там же можна переглядати суму повернутих коштів та витрачати їх на певні послуги.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Мобілізованим оголосили важливе нововведення
Показати ще

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Серед іншого відомо, що коштами, отриманими назад як кешбек, українці зможуть сплачувати за житлово-комунальні послуги. Тобто купуючи українські товари та послуги можна буде не лише підтримати вітчизняний бізнес, а й заощадити на платіжках.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові податки, позбавлення кешбеку та скорочення видатків: які пропонують способи наповнення бюджету.

Також наш портал інформував, штрафи для ФОП зростають невпинно: коли 340 гривень можуть обернутися на 7 100.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, борги за комуналку: як зупинити нарахування пені та уникнути відключення послуг.