У серпні в Одеській психіатричній лікарні спалахнув скандал через умови харчування, які опинилися в центрі уваги після скарг військового медика Петра Коноплі, що проходить реабілітацію в цьому закладі. Конопля, стурбований нестерпними умовами, оголосив голодування і публічно описав ситуацію в соцмережах.

За його словами, в серпні пацієнти лікарні не отримували овочів і фруктів, а їжа була низької якості: замість м'яса давали шкірки та жили. Свої скарги він підкріпив відео, на яких видно рідку вівсянку, розварений рис та підгорілу гречку.

Інформація, яку він оприлюднив, викликала обурення, і після цього в лікарні з'явилася курятина, що, за словами Коноплі, раніше не подавалася. Крім того, він відзначив, що медичний заклад використовує найдешевші продукти, які потім розподіляються серед пацієнтів.

Петро Конопля стверджує, що ситуація з харчуванням була відома ще до його скарг, але зміни сталися лише після публічного резонансу.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

"Ми цим дихаємо. Люди, які знають, які хвороби можна мати, надихаючись цією пліснявою, імунку можна посадити дуже швидко", – розповідає Петро Конопля.

Офіційні особи, включаючи представника уповноваженого ВР з прав людини в Одеській області Марію Попову, підтвердили невідповідність умов проживання нормам і правам людини. Одеська обласна військова адміністрація і МОЗ одразу ж відреагували на ситуацію, направивши інспекцію для перевірки фактів.

Лікарня пояснила, що фінансування для ветеранів не було окремо виділене, а харчування для решти пацієнтів вважалося прийнятним. Перевірка показала, що скарги на харчування надходили й раніше, але лікарня не вживала достатньо заходів для поліпшення ситуації.

"Це в перший раз, я думаю, вони на тій кухні бачили ту курку – під камери приготували тих курей, бо ніхто тут курку ніколи не їв", – стверджує боєць.

Попри обіцянки МОЗ виправити умови та пропозицію Петрові Коноплі продовжити лікування в іншому медзакладі, він відмовився, оскільки вважає, що така зміна може відвести увагу від реальних проблем в лікарні. Він продовжує голодування, вимагаючи реальних змін і поліпшення умов у лікарні.

Нагадаємо, мобілізація 21-річних: в Верховній раді заговорили про ще одне зниження призовного віку

Раніше ми писали про те, що оплата штрафу не врятує від мобілізації: як ТЦК будуть карати

Крім того, Знай.ua повідомляв, на який термін дадуть відсрочку чоловікам: адвокат назвав всі кроки