В Україні триває режим воєнного стану та загальної мобілізації, через що життя всіх суттєво змінилося.

Звичайно, обов'язковим носити певні документи військовозобов'язаним чоловікам, куди б вони не пішли. А що на рахунок українців з інвалідністю? Чи потрібно їм завжди мати при собі ВОД.

Повістка, мобілізація, фото: Знай.ua
Повістка, мобілізація, фото: Знай.ua

Якщо військовозобов’язаний не був внаслідок захворювання виключений з військового обліку, на нього розповсюджуються відповідні норми. Про це в Instagram повідомив адвокат Максим Тимурович.

Як зазначив правознавець, є судова практика про те, якщо людина стоїть на військовому обліку та стосовно неї є дані в реєстрі "Оберіг", але у громадському місці вона не має при собі військово облікового документа, до відповідальності працівники ТЦК та СП її притягнути не можуть. У такому разі вони можуть отримати відповідні дані з державних реєстрів.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

"Все ж таки, якщо ми кажемо про групи інвалідності, які надають відстрочку, але не виключає з військового обліку через це захворювання, то відповідно ці норми розповсюджуються", – пояснив він.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Представники ТЦК та СП можуть перевіряти військово облікові документи. Щоб отримати звичайний військовий квиток, потрібно прийти до територіального центру комплектування за місцем проживання.

Нагадаємо, що ТЦК будуть бачити кожного чоловіка: але є ті, хто "заліг на дно" конкретно.

Раніше ми повідомляли, що чоловіків ловитимуть по-новому: новий проєкт мобілізації запущено.

Також стало відомо, що українцям спростили отримання відстрочки від мобілізації: які документи більше не потрібні.