В Україні мобілізованим до Збройних сил України надається одноразова грошова допомога. У Києві ця допомога складає 30 тисяч гривень і може бути отримана від місцевої влади.

За інформацією Департаменту муніципальної безпеки КМДА, ця виплата здійснюється вже більше пів року. Гроші нараховуються безготівково на соціальні або зарплатні рахунки мобілізованих. Якщо мобілізований має муніципальну "картку киянина", виплата нараховується на цей рахунок.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Для отримання виплати, мобілізовані повинні подати до Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки такі документи:

  • копію ідентифікаційного коду;
  • копію паспорта або ID-картки;
  • копію довідки або виписки з банку про відкриття соціального чи зарплатного рахунку.

Нарахування допомоги проводиться автоматично, без необхідності особистого звернення мобілізованих. Окрім мобілізованих, допомогу також можуть отримувати громадяни, які підписали контракт на службу в ЗСУ.

Популярні новини зараз
Без нафти все розвалиться, включаючи літаки: експерт пророкує швидкий крах економіки росії Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім ТЦК забирають документи: як діяти В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Військовий пенсіонер. Фото: youtube
Військовий пенсіонер. Фото: youtube

Виплата є одноразовою і призначена для громадян, які були призвані на військову службу під час мобілізації або підписали контракт на службу в ЗСУ.

Нагадаємо, знову йти до ТЦК: багатьох українців перевірять на придатність до служби

Раніше ми писали про те, що отримають відстрочку від мобілізації: яка категорія захищена від ТЦК

Крім того, Знай.ua повідомляв, військовозобов'язаним пригрозили в'язницею: все через бронювання