На Миколаївщині працівник Південноукраїнської АЕС опинився у складній ситуації через проблему з документами для бронювання від мобілізації. В результаті йому вручили повістку, і тепер він отримав вирок.

Працівник АЕС отримав повістку у березні 2023 року, але відмовився від мобілізації, сподіваючись на бронювання. Він стверджував, що не зміг отримати потрібних документів для бронювання, тому що у нього викрали сумку з важливими паперами, включаючи військовий квиток.

робітники заводу
робітники заводу

Чоловік частково визнав свою провину, пояснивши, що намагався вирішити проблему з документами та сподівався, що його роботодавець допоможе йому уникнути мобілізації.

У військкоматі сказали, що він не мав підстав для відстрочки від мобілізації. Щоб отримати бронювання, потрібно мати правильні військово-облікові документи, а в нього була лише обліково-послужна картка, яка не підходить.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Людина тримає військовий квиток в руці
Людина тримає військовий квиток в руці

Керівництво АЕС підтвердило, що працівник справді важливий для роботи станції. Він отримав відстрочку від мобілізації місяць тому, але це сталося не одразу. Підготовка нового співробітника на місце займає багато часу – від двох до п'яти років.

Південноукраїнський міський суд визнав працівника винним за статтею 336 КК України та засудив його до одного року випробувального терміну.

Нагадаємо, в Україні з'явиться новий військовий реєстр: хто потрапить під облік і чому це важливо

Раніше ми писали про те, що штраф від ТЦК можуть скасувати: українцям підказали шляхи

Крім того, Знай.ua повідомляв, жінки -військові зможуть залишити армію за спрощеною схемою.