Трапляються випадки, коли споживачі хочуть схитрувати та зменшити платіжки за природний газ. Втім, такі авантюри дають зворотний ефект – платити доводиться більше, ніж заощадити.

Так, на Івано-Франківщині українець примудрився в обхід лічильника використати газу майже на 80 тисяч гривень. Про це пише місцеве видання versii.

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Газовики зрозуміли, що справа нечиста, адже згідно з показниками лічильника за минулий опалювальний сезон споживач використав близько 77 кубів і це при великій площі приватного будинку - 186 квадратних метрів. Завдані збитки оцінили у 78 тисяч гривень, які тепер виплатить порушник.

У компанії "Газмережі" заявляють, що подібна економія ніколи не дасть очікуваного результату, адже рано чи пізно факт порушення буде встановлено. Тоді споживачеві доведеться відшкодувати збитки, завдані компанії.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

У разі втручання в лічильник доведеться ще й купувати новий прилад обліку та оплачувати роботу з його монтажу. Це додатково ще кілька тисяч гривень.

Газовики попереджають, що самовільні врізки та втручання у роботу лічильника - це не тільки не вигідно, а й вкрай небезпечно. Можуть відбуватися витікання газу, а це шлях до надзвичайної ситуації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, замінити лічильник чи залишитися без газу: українців поставили перед фактом.

Також наш портал інформував, відключення споживачів: через які помилки можуть виникнути проблеми з газовиками.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перевіряли лічильники – накрутили з десяток кубів: українці зіткнулися з шахраями, як убезпечити себе.