За словами експертів в енергетичній сфері, росія намагається повністю вивести з ладу енергетичну інфраструктуру України, тож продовжить ракетні обстріли. Тим не менш, ніхто не може дати прогноз щодо наслідків, тому починати розмови, що найгірше позаду – дуже і дуже передчасно.

Про це повідомила міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, масштабність ударів є єдиним фактором, який може вплинути на стан енергосистеми.

Енергетика. Фото: скрін youtube
Енергетика. Фото: скрін youtube

"Чи ми пройдемо без обстрілів, які завдадуть суттєвого впливу на систему - точно так. Чи можуть ці обстріли вплинути - це важко передбачити. Єдине, що сьогодні може вплинути на стан - це масштабність ударів саме по енергетиці. І не сам факт удару , а вплив цього удару безпосередньо на енергосистему", – сказав він.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

За словами Галущенка, потенційні обстріли та збитки від них передбачити дуже складно. Він розкритикував прихильників як надто оптимістичних, так і надто песимістичних поглядів.

Енергетика, комунальник / фото: Українська Енергетика
Енергетика, комунальник / фото: Українська Енергетика

"Ті експерти, які кажуть, що найгірше позаду - вони брешуть. Ті, хто каже, що на нас чекає апокаліпсис - і вони брешуть. Тому що не знають ні ті, ні ті. Тому що спрогнозувати наслідки ударів не може ніхто", - заявив Галущенко.

Міністр наголосив, що 67% українців готуються до важкої зими, але лише 1% планує виїзд із України, щоб пережити зиму за кордоном. Це свідчить про їхню віру в енергетиків та сили протиповітряної оборони.

Нагадаємо, готуйтеся до нових відключень: експерти попередили про повернення графіків у серпні.

Раніше повідомлялося, доведеться віддати всю зарплату: скільки коштує зібрати дитину до школи цього року.

Також ДТЕК відрізав світло пенсіонерці з пенсією менше 1913 грн: як вона їх покарала.