Українці, які не погодяться на заміну газових лічильників, можуть залишитися без блакитного палива. Про це йдеться на facebook-сторінці Дніпровської філії "Газмережі".

З часом газові лічильники зношуються і можуть неправильно обчислювати рівень споживання, що може призвести до неправильних платіжок. Уникнути неприємних наслідків допомагає заміна приладів обліку.

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Зазначається, що споживач має право відмовитися від заміни лічильника, але у такому разі слід готуватися до наслідків.

"Фахівці Оператора ГРМ складають Акт про порушення, форма якого затверджена Кодексом газорозподільних систем. На підставі даного Акту розподіл газу на об’єкт споживача може бути припинений", - застерегли газовики.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Втім, підстав для відмови у споживачів не повинно бути, оскільки заміна лічильника проводиться за кошти оператора ГРМ. Все, що потрібно від споживача - забезпечити спеціалістам доступ до приладу обліку та при необхідності прибрати меблі, які можуть перешкодити демонтажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.

Також наш портал інформував, відключення споживачів: через які помилки можуть виникнути проблеми з газовиками.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перевіряли лічильники – накрутили з десяток кубів: українці зіткнулися з шахраями, як убезпечити себе.