Українцям безкоштовно замінять старі лічильники електричної енергії на новіші та з вигідною функцією. Про це йдеться на facebook-сторінці "Полтаваобленерго".

На Полтавщині споживачам продовжують замінювати однотарифні електролічильники на сучасні багатотарифні з можливістю розрахунків за зонами доби. Встановлення нових приладів обліку проводиться безкоштовно за раніше затвердженими адресами.

Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube
Двохзонний лічильник. Фото: скрін youtube

Енергетики нагадали, що багатотарифний лічильник дає змогу заощаджувати на платіжках за світло, адже споживачі можуть отримати 50-відсоткову знижку.

"Такий засіб обліку поділяє добу на два періоди, вдень, з 7-ї до 23-ї години він обраховує електроенергію за повним тарифом. А в нічний час доби, з 23-ї до 7-ї години, застосовується коефіцієнт 0,5 до тарифу, тобто вартість цієї послуги складає 50% тарифу і споживач отримує 50% знижку", - нагадали енергетики.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

В обленерго зазначили, що встановлення двозонного лічильника у будь-якому випадку дасть позитивний результат, але щоб отримати максимальну економію, слід перенести використання потужних приладів на нічний час.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вартість електроенергії з 1 вересня: кому дадуть шанс платити зі знижкою.

Також наш портал інформував, "Світло є, але не розслабляйтесь": українців закликають перестрахуватися на випадок раптових блекаутів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, власникам квартир готують тарифний "сюрприз": житлово-комунальні послуги коштуватимуть дорожче.