Під час воєнного стану українці можуть не проводити повірку квартирних лічильників теплової енергії та води. Про це йдеться на офіційній facebook-сторінці Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області.

Під час дії воєнного стану, а також протягом трьох місяців після його завершення, повірки лічильників, які перебувають у власності фізичних осіб, не проводяться. Фахівці Держпродспоживслужби зазначили, що на це вказує інформація у постанові уряду.

Повірка лічильника. Фото: скрін youtube
Повірка лічильника. Фото: скрін youtube

Так, якщо прилад обліку належним чином запломбований, то він вважається дійсним навіть якщо закінчився термін його експлуатації.

"Як випливає з постанови, в умовах дії воєнного стану, а також протягом трьох місяців після його завершення, показання лічильники, які належним чином запломбовані, залишаються дійсними, навіть якщо завершився термін їх експлуатації", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Лічильник води / фото: скріншот Youtube
Лічильник води / фото: скріншот Youtube

Крім того, у Держпродспоживслужбі нагадали, що згідно із чинним законодавством перевірка та ремонт лічильників води, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється за кошти самих споживачів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газовики показали найзручніший спосіб передачі показників лічильника: заощадить час та нерви.

Також наш портал інформував, чергове підвищення сум у платіжках: мешканцям багатоквартирних будинків вивернуть кишені.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, газові лічильники можуть "обдирати" українців: що робити, якщо платіжка раптово збільшилася.