У Києві налічується майже 40 тисяч квартирних лічильників, які мають пройти повірку до кінця серпня. Якщо процедуру не виконати, то вже з вересня витрати на комунальні послуги можуть зрости. Про це повідомляє комунальний концерн "Центр комунального сервісу".

Споживачам слід перевірити міжповірочний період своїх приладів обліку. За інформацією ЦКС, у столиці налічується 32 047 лічильників гарячої води та 7599 теплової енергії, які мають пройти перевірку до кінця серпня.

Лічильники води / фото: скріншот Youtube
Лічильники води / фото: скріншот Youtube

Українцям нагадали, що перевірка лічильників потрібна для подальших коректних нарахувань за спожиті послуги.

Якщо прилад обліку не пройде перевірку у встановлений період, він буде знято з абонентського обліку. Для споживача це ризик помітно переплатити за послуги, адже нарахування будуть здійснюватися або за нормою або за загальнобудинковим лічильником.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Повірка лічильника Фото: скрін youtube
Повірка лічильника Фото: скрін youtube

"Неповірений прилад буде знятий з абонентського обліку і нарахування здійснюватиметься за загальнобудинковим лічильником, а при його відсутності – за нормою", - йдеться у повідомленні.

Замовити повірку лічильника споживач може самостійно, обравши компанію, яка виконує такі роботи та має відповідну ліцензію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газовики показали найзручніший спосіб передачі показників лічильника: заощадить час та нерви.

Також наш портал інформував, чому не можна ігнорувати повірку лічильників: комунальники назвали вагомий аргумент.

Крім того, ми писали, українцям нагадали про обов'язкову перевірку газових лічильників: скільки грошей готувати.