В Україні більше не діятимуть графіки відключень електроенергії для певної категорії споживачів. Про це у своєму telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Чиновник повідомив, що на засіданні уряду було ухвалено постанову, згідно з якою графіки відключень не діятимуть для споживачів, які використовують від 80% електроенергії власного виробництва.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

"Для споживачів, що використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень", - заявив прем'єр-міністр.

Денис Шмигаль зазначив, що держава запровадила низку програм, які сприяють розвитку децентралізованої генерації. Зокрема як бізнес, так і прості українці можуть брати безвідсоткові кредити на покупку альтернативних джерел енергії.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Сонячні панелі. Фото: скрін youtube
Сонячні панелі. Фото: скрін youtube

"Це кредити бізнесу і громадянам на створення альтернативної енергетики, безмитне ввезення енергообладнання, спрощення бюрократичних процедур для запуску генераційних установок", - наголосив чиновник.

Варто зазначити, що останніми днями в Україні не відключають електроенергію, оскільки цьому сприяють погодні умови. Проте взимку, на думку експертів, обмежень уникнути не вийде.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Світло є, але не розслабляйтесь": українців закликають перестрахуватися на випадок раптових блекаутів.

Також наш портал інформував, графіки можуть повернутися: енергетики назвали умови, за яких можливі перебої зі світлом.

Крім того, ми писали, в Yasno звернулися до українців з приводу генераторів: розслаблятися рано.