Останнім часом в Україні не спостерігається планових відключень електроенергії. Це, безумовно, радує мешканців країни, адже наявність стабільного енергопостачання значно полегшує життя. Однак, як зауважив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, заспокоюватися ще зарано – відключення можуть знову повернутися.

Однією з головних причин, яка може знову призвести до відключень, є підвищення температури повітря. Спека вище 30 градусів значно збільшує навантаження на енергосистему. В умовах високих температур енергоспоживання зростає, що може спричинити дефіцит електроенергії.

Енергетика, вишки // Getty Images
Енергетика, вишки // Getty Images

Енергосистема України досі відновлюється після численних пошкоджень. Російські атаки значно вплинули на інфраструктуру, і процес відновлення потребує часу та ресурсів. Незважаючи на всі зусилля, інфраструктура залишається вразливою.

"Укренерго" активно працює над збільшенням технічних можливостей для імпорту електроенергії з Європи. Особлива увага приділяється співпраці з Польщею, щоб забезпечити додаткові обсяги електроенергії восени та взимку. Це має компенсувати можливий дефіцит у випадку нових атак чи непередбачуваних ситуацій.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Голова правління "Укренерго" наголосив на необхідності бути готовими до можливих відключень і уважно стежити за повідомленнями енергетичних компаній. Він закликав українців не забувати про ощадливе використання електроенергії та підтримувати зусилля з відновлення та зміцнення енергосистеми.

Нагадаємо, Масштаби відключень світла взимку: які прогнози на опалювальний сезон

Раніше ми розповідали, що Треба міняти звички: українців закликали користуватись електрикою чотири години на добу

Також, У Yasno звернулися до українців з приводу генераторів: розслаблятися зарано