За останні роки умови надання житлової субсидії відчутно ускладнили, тож далеко не всі українці можуть добитися призначення допомоги. Про це заявив директор аналітично-дослідницького центру Інститут міста Олександр Сергієнко в ефірі "Українського Радіо".

Експерт зазначив, що раніше умови призначення субсидії на оплату комуналку були простішими, ніж тепер. В уряді заявляють, що оформлення спростили, але це стосується самої процедури, вимоги до кандидатів на допомогу підвищили.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

"Колись постанова, яка передбачає підстави, які виключають можливість отримання субсидії, була на трьох сторінках, потім на шести, а зараз — орієнтовно на двадцяти. Там перераховуються всі можливі винятки, тож умови отримання субсидії доволі складні", - зазначив фахівець.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку
Показати ще

Олександр Сергієнко наголосив, що за даними Мінцифри близько третини населення України живе не за адресою реєстрації. Особам, які входять до цього переліку, досить складно оформлювати субсидії, оскільки довести непроживання чи проживання за конкретною адресою досить непросто.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські родини зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.

Також наш портал інформував, що стосується всіх пенсіонерів: як правильно ставити питання Пенсійному фонду, щоб отримати потрібну інформацію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.