Якщо постачальник послуг самовільно підвищив тариф або виставив завищену платіжку, споживач може ініціювати перевірку таких дій на законність. Про це у facebook інформує Держпродспоживслужба.

Звернення фізичної особи або групи осіб є підставою для проведення позапланової перевірки постачальника послуг щодо законності нарахувань та формування тарифів.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

"Держпродспоживслужба здійснює державний нагляд за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування тарифів у процесі надання споживачам комунальних послуг", - йдеться у повідомленні.

Державне регулювання поширюється на:

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації
Показати ще
  • послуги з постачання та розподілу електричної енергії
  • послуги з постачання та розподілу природного газу
  • послуги з централізованого водопостачання та водовідведення;
  • послуги з керування побутовими відходами;
  • послуги із постачання гарячої води;
  • послуги із постачання теплової енергії.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Якщо є сумніви щодо правильності нарахувань за житлово-комунальні послуги, то необхідно подати звернення до Держпродспоживслужби або її територіальних органів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам за комуналку загрожують додаткові неприємності: залишаться без гривні у кишені.

Також наш портал інформував, комуналка почне викачувати ще більше грошей: чому може вирости платіжка за доставку газу.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, деякі українські родини зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.