Податкова служба України пояснила, які штрафи загрожують за несвоєчасне подання декларації з податку на нерухомість. Юридичні особи зобов’язані самостійно обчислювати суму податку на нерухоме майно та подавати декларацію не пізніше 20 лютого.

Якщо нерухомість нова, декларацію потрібно подати протягом 30 днів з моменту набуття права власності. Податковий кодекс передбачає, що за кожен звітний період платники податків мають подавати декларації.

Декларація про доходи, фото: Facebook
Декларація про доходи, фото: Facebook

Неподання або несвоєчасне подання таких документів може призвести до штрафу у розмірі 340 грн. За повторне порушення протягом року штраф становить 1020 грн.

Під час воєнного стану передбачено певні послаблення. Зокрема, платники, які мали можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки, звільняються від відповідальності за несвоєчасне подання звітності за період з лютого по травень 2022 року.

Популярні новини зараз
"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024 Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації
Показати ще

Нульова декларація
Нульова декларація

Однак ці послаблення не стосуються декларацій на нерухомість за поточний рік, які мають бути подані до 20 лютого. Якщо платник вчасно не подав декларацію протягом 30 днів з моменту набуття права власності, накладаються штрафи: 340 грн за перше порушення і 1020 грн за повторне.

Також наш портал інформував, оплатити чи викинути: куди подітись з випадково чужим штрафом за ПДР

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що немає грошей, але є борг: як ТЦК стягуватимуть штрафи з ухилянтів

Вам буде цікаво дізнатися коли водій може не пред'являти військовий квиток: роз'яснення юриста