Деякі українці можуть отримувати рахунки за воду із сумою, яка перевищує реальний обсяг споживання. Фахівці КП "Київводоканал" назвали одну з найпопулярніших причин завищених платіжок.

Найчастіше зайві цифри в рахунках за комуналку - "заслуга" споживача. Такі неприємності виникають, якщо не передавати актуальні показники лічильників або робити це невчасно.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

"Якщо ви забули чи не встигли передати показники вчасно, в цьому місяці нарахування буде здійснено за середніми показниками ваших лічильників за попередні періоди. Але якщо ви не передаватимете дані довгий час, це може призвести до невірних нарахувань", - пояснили у водоканалі.

Лічильники води, фото Знай.ua
Лічильники води, фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Наприклад, кияни, які не передали показники квартирних лічильників до 31 липня, можуть отримати платіжки за воду та каналізацію, розраховані на підставі даних про споживання за попередні періоди.

У "Київводоканалі" нагадали, що облікові бази для прийому показників відкриваються щомісяця з 10 числа до останнього дня місяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тариф на холодну воду може зрости вдвічі: кому зі споживачів готувати гаманці.

Також наш портал інформував, вода дорожчає на 32%, каналізація – на 29%: споживачів поставили перед фактом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте ще більше грошей на комуналку: планується підвищення тарифів на вивіз сміття.