У Києві знову почали стежити за оплатою комунальних послуг. Тепер, якщо хтось не платить за воду чи інші послуги, комунальні підприємства матимуть змогу не лише вимагати погашення боргів, а й відключати неплатників від мереж.

За словами народного депутата Олексія Кучеренка, навіть якщо тарифи на воду не підвищувалися, як, наприклад, у Києві, це не означає, що можна не платити. В інших містах, як-от Умань, за воду платять більше, але це не звільняє киян від оплати за своїми тарифами.

"Чому люди раптом перестали платити за воду в Києві? "Київводоканалу" заборонили підвищувати тариф. Київ живе в умовах ветхого тарифу. В Умані платять по 120 грн. за куб. Навіть якщо ви не заплатили і у вас борги, все одно за цим боргом до вас прийдуть", – заявив він.

Відключення води у Києві
Відключення води у Києві

Якщо борг не буде погашено, його можуть повісити на квартиру. Це означає, що ви не зможете продати житло або передати його у спадок, доки не розплатитеся. Законодавство у цій сфері з часом стане лише жорсткішим, і проблеми з боргами за комуналку можуть стати справжнім головним болем для багатьох.

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Мораторій на борги діє лише для будівель, пошкоджених війною, але для решти - потрібно платити вчасно.

Нагадаємо, "Чотири міста під прицілом, будуть прильоти": астролог попередила українців про події найближчого майбутнього

Раніше ми писали, українські стартапери створили унікальні вишиванки з ШІ: перетворять ваші ідеї на візерунки та слова

Крім того, Знай.ua повідомляв, у Києві помітили легендарну збірку Toyota Celica: ніби виїхала з "Need for Speed: Most Wanted"