Комунальні послуги за останній рік помітно подорожчали. Водночас ціни на водопостачання та каналізацію залишалися відносно стабільними. Втім, у серпні на деяких українців очікує зростання тарифів на послуги водоканалів.

Вартість холодної води та каналізації у багатьох містах України залишається на "довоєнному" рівні. Водночас водоканали неодноразово доводили необхідність перерахунку тарифів через подорожчання багатьох складових, зокрема електроенергії, реагентів.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Декілька спроб підняти тарифи на воду для населення робив і регулятор, проте уряд "наклав вето".

Протягом весни 2024 року послуги водоканалів все ж таки подорожчали в деяких населених пунктах. Це торкнулося невеликих міст, де місцева влада отримала повноваження самостійно встановлювати тарифи на певні комунальні послуги. У окремих випадках ціни на воду зросли на 40%.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Так, у серпні вартість водопостачання та водовідведення залишатиметься незмінною для мешканців великих міст, оскільки Нацкомісія не планує запроваджувати нові тарифи. Проте існує ризик подорожчання у невеликих населених пунктах.

Наприклад, з 1 серпня вже оголосили про запровадження нових тарифів на Київщині. Комунальне підприємство "Мікулічі" Немішаєвської громади підвищує ціни на воду до 56,55 грн/куб, на каналізацію - до 68,65 грн/ куб.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нове подорожчання не за горами? Водоканали скаржаться на штучно занижені тарифи.

Також наш портал інформував, без субсидії платіжки не подужаємо: споживачів попередили про подорожчання послуг на 25%.

Крім того, ми писали, обмеження та штрафи: що приготували тим, хто ухиляється від сплати комунальних послуг.