Заробити гідну пенсію в Україні - завдання вкрай непросте, але здійсненне. Для цього українцям слід докласти певних зусиль та вкластися у свою старість матеріально.

Громадяни України можуть збільшити свої пенсійні виплати та навіть прискорити вихід на пенсію, купуючи додатковий стаж. Про це повідомляє Урядовий портал.

Пенсійний Фонд Україні. Фото кадр з "Youtube"
Пенсійний Фонд Україні. Фото кадр з "Youtube"

Купувати додатковий страховий стаж можуть абсолютно всі українці, котрі не вийшли на заслужений відпочинок. Це стосується і громадян, які проживають за кордоном, але бажають отримувати українську пенсію. Головна умова – бути старше 16 років.

У цьому питанні головне не зволікати, адже якщо періодично купувати стаж, починаючи умовно з 20-25 років, то вийти на пенсію буде набагато простіше і розмір виплати може приємно здивувати.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Скільки коштує докупити стаж

Розмір та періодичність платежів людина може визначати самостійно. Однак, щоб зарахувався повний місяць страхового стажу, потрібно сплатити суму, рівну як мінімум розміру страхового внеску. Зараз це 1760 гривень. Відповідно, за кожен рік стажу доведеться заплатити 21 120 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові вимоги для виходу на пенсію: левова частка українців зіткнеться з проблемами.

Також наш портал інформував, "Була б більше, якби не робота": українцям відповіли, чому за великого стажу маленька пенсія.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, можна, і навіть потрібно: українцям дозволили ставати пенсіонерами до 60-ти, як цього досягти.