Ціни на популярні овочі зробили розворот на 180 градусів – спостерігається подорожчання огірків та капусти. Водночас стався спад цін на гриби. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

В Україні спостерігається досить стрімке зростання цін на тепличні огірки. Це пов'язано безпосередньо зі зменшенням даної продукції на ринку. Низка тепличних комбінатів завершила реалізацію продукції першого обороту, другий оборот очікується не раніше середини серпня.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

За даними моніторингу, представники стаціонарних тепличних комбінатів готові відвантажувати огірок по 25-50 гривень за кілограм. Це в середньому на 40% дорожче, ніж тижнем раніше.

Виштовхує ціни вгору та високий попит на тепличні огірки. Ситуацію не рятує збільшення пропозиції огірка відкритого ґрунту. Таким чином, вартість тепличних огірків в Україні вже в середньому у 2,5 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Ціни на овочі, фото: Знай.ua
Ціни на овочі, фото: Знай.ua

Ціни на капусту та печериці

В українських супермаркетах спостерігається стрибок цін на молоду капусту. Якщо у червні середня вартість овочів становила 11,35 гривні, то в липні вже 19,22 гривні за кілограм.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Водночас у великих торгових мережах трохи подешевшали популярні гриби. Так, середня вартість печериць зменшилась із 106,60 до 98,13 гривні за кіло.

Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, для походу до супермаркету знадобиться більше грошей: які продукти будуть дорожчати.

Також наш портал інформував, улюблена рибка тепер на вагу золота: різко злетіли ціни на скумбрію, оселедці та сардини.

Крім того, ми писали, у супермаркетах почали дорожчати молочні продукти: українцям показали нові ціни.