Тарифи на деякі комунальні послуги зростають, а доходи багатьох громадян у кращому разі не змінюються. Через це ситуація з боргами погіршується щомісяця.

Комунальники дали пораду українцям, які накопичили борги за комунальні послуги та не мають грошей сплачувати рахунки.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Боржникам за комуналку розповіли, як "вийти сухим із води". Простий крок дозволить уникнути штрафних санкцій за несплату послуг та навіть оформити допомогу від держави.

Так, особам, які накопичили борги, рекомендують укласти договір про реструктуризацію з постачальником послуг. Суму заборгованості можна розбити багато частин - до 60 місяців, або навіть більше, залежно від низки чинників.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Такий крок відкриє доступ до державної допомоги – можна оформити субсидію, щоб було легше оплачувати поточні рахунки та не накопичувати борги по другому колу.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

"Просимо жителів, які не сплачують комунальні послуги, а також тих, що не проживають тимчасово в помешканнях, розв'язати питання оплати комунальних послуг шляхом укладання Договору реструктуризації заборгованості та оформлення субсидії в пенсійному фонді. При наявності договору реструктуризації пенсійний фонд оформить субсидію", - радять комунальники.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні назріло питання масштабного підвищення тарифів на воду: торкнеться всіх міст.

Також наш портал інформував, платіжка страшніша за фільм жахів: українцям встановили тариф на воду вдвічі вищий, ніж у Польщі.

Крім того, ми писали, боржникам виплатять допомогу, щоб розрахуватись за комунальні послуги: кому випаде унікальний шанс.