Уряд ухвалив рішення скасувати графіки відключення електроенергії у деяких населених пунктах. Про це у своєму telegram повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відключення світла вирішили скасувати в населених пунктах, які знаходяться в безпосередній близькості до росії та Білорусі – в 20-кілометровій зоні від кордону. Також графіки не застосовуватимуться в 20 кілометрах прифронтової зони.

Вимкнення електроенергії. Фото: скрін youtube
Вимкнення електроенергії. Фото: скрін youtube

"Окрім об’єктів газо-, тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, лікарень, відключатись від світла не будуть населені пункти, а також об’єкти в 20-кілометровій зоні від кордону з росією, Білоруссю та в 20-ти кілометрах прифронтової зони", - йдеться у повідомленні.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган
Показати ще

Крім того, Денис Шмигаль заявив, що уряд зробить необхідні кроки, щоб зробити розподіл електроенергії між споживачами справедливішим. За його словами, буде покращено алгоритм, який забезпечить рівномірну черговість та тривалість відключень.

Напередодні глава уряду заявив, що ситуація в енергосистемі України має дещо покращитись вже після 20 липня. До осені прогнозується ослаблення графіків відключень.