Українські пенсіонери, які досягли віку 70 років, мають право на спеціальну вікову надбавку до своєї пенсії. Ця надбавка автоматично нараховується із залежності від віку особи.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Від 70 до 74 років включно: розмір надбавки становить 300 гривень щомісяця.

Від 75 до 79 років включно: надбавка збільшується до 456 гривень щомісяця.

Від 80 років і старше: пенсіонери отримують надбавку в розмірі 570 гривень щомісяця.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Головне за 15 вересня: ПриватБанк обмежує карти, ТЦК знатимуть усі, а комуналку хочуть збільшити на 75% ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ці додаткові суми автоматично додаються до основної пенсійної виплати того місяця, коли пенсіонер досягає відповідного віку. Важливо зазначити, що якщо день народження пенсіонера припадає після нарахування пенсії у поточному місяці, надбавка буде нарахована з наступного місяця.

Гроші
Гроші

Важливою умовою є те, що щомісячна пенсійна виплата особи не повинна перевищувати 10 340,35 гривні, щоб мати право на ці вікові надбавки.

На початку 2024 року середній розмір пенсій в Україні зрос на 9,6% і становив 5743,27 гривні, а пенсіонери, які продовжують працювати та отримують у середньому 6094,28 гривні щомісяця.

Також наш портал інформував, пенсіонери можуть оформити доплату: щомісяця по 10% від прожиткового мінімуму

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що в Україні готують пенсійну реформу – старенькі мають зрадіти новим виплатам

Вам буде цікаво дізнатися в Україні до кінця 2024 року пенсіонери з "мінімалкою" отримуватимуть надбавки: хто в списку