Останнім часом українці почали стикатися з проблемами в отриманні пенсій та інших соціальних виплат. Міністр соціальної політики Оксана Жолнович розповіла про причини цих затримок і запевнила, що ситуація, хоч і складна, але під контролем.

В умовах війни з росією пріоритетом державних витрат стала армія, тому частина коштів, що зазвичай йдуть на соціальні виплати, була переорієнтована на військові потреби. Це може призводити до тимчасових затримок у виплатах пенсій та інших соціальних допомог. Міністр зазначила, що після фінансування армії Казначейство направляє кошти на соціальні витрати.

соцвиплати
соцвиплати

Попри це, Жолнович запевняє, що держава обов'язково виконає свої соціальні зобов'язання перед громадянами. Гроші на виплати передбачені в бюджеті, але нерегулярність надходжень може призводити до тимчасових затримок. Міністр наголошує, що скорочення соціальних виплат не планується, і деякі з них можуть навіть незначно збільшитися. Прожитковий мінімум поки залишиться на поточному рівні, хоча він і не відповідає реальним потребам населення.

Інша важлива тема, яка хвилює українців, – це майбутні зміни в пенсійному законодавстві. З 2025 року вихід на пенсію стане складнішим. У 2023 році для виходу на пенсію у 60 років потрібно було мати 30 років страхового стажу. У 2024 році ця вимога зросла до 31 року, а з 2025 року необхідно буде мати вже 32 роки стажу.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Ці зміни спрямовані на те, щоб збалансувати пенсійну систему і зробити її більш стійкою, але вони можуть стати викликом для багатьох громадян. Держава обіцяє надалі працювати над тим, щоб забезпечити громадян стабільними і своєчасними соціальними виплатами, але ситуація залишається складною через поточні військові дії та економічні труднощі.

Нагадаємо, Кабміну запропонували закон про викуп вибухівки: "Дайте тариф і люди понесуть"

Раніше ми розповідали, що Серйозні зміни у законі про мобілізацію: що треба знати чоловікам

Також, Перевірити штраф від ТЦК можна не виходячи з дому