За наявності боргів, українцям можуть перекрити воду. Після цього повернути водопостачання буде не так просто і зовсім не дешево. Скільки доведеться доплатити, розповіли спеціалісти комунального підприємства "Дніпроводоканал".

Водоканали по всій країні розпочали активну боротьбу зі споживачами, які систематично ігнорують платіжки за надані послуги. Зазвичай перший етап - нарахування пеню. Далі – відключення послуг.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Комунальні підприємства не рекомендують доводити ситуацію до критичної точки, оскільки це загрожує серйозними наслідками для гаманця.

Фахівці "Дніпроводоканалу" попереджають, що за підключення води після відключення за борги споживачеві доведеться додатково заплатити. Для приватного сектора відновлення водопостачання обійдеться від 700 до 2500 гривень, а для мешканців багатоквартирних будинків – 3140 гривень.

Популярні новини зараз
Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Відключення води. Фото: скрін youtube
Відключення води. Фото: скрін youtube

Зазначається, що першими у черзі на відключення споживачі, які нагромадили від 5000 гривень боргу. При цьому їх заздалегідь інформують та дають 10 днів на погашення заборгованості перед тим, як на адресу приїде бригада з відключення послуг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжка страшніша за фільм жахів: українцям встановили тариф на воду вдвічі вищий, ніж у Польщі.

Також наш портал інформував, за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%.