Українцям нагадали правила використання газових приладів під час спеки. Фахівці наполегливо рекомендують їх не ігнорувати, адже наслідки можуть бути плачевними. Про це повідомляє Житомирська філія "Газмережі".

Температура повітря у більшості регіонів б'є історичні рекорди. У зв'язку з цим газовики звернулися до українців із важливим попередженням.

Газові прилади Фото: скрін youtube
Газові прилади Фото: скрін youtube

Споживачів попередили, що у спекотну погоду у вентиляційних каналах може утворитися зворотний потяг і продукти згоряння починають надходити до приміщення.

"Висока температура повітря може стати причиною виникнення зворотної тяги в димових та вентиляційних каналах. Через це продукти згоряння природного газу не відводяться через димохід, а надходять у приміщення, де встановлений газовий прилад, що може спричинити небезпечні ситуації", - попереджають газовики.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Споживач газу. Фото: скрін youtube
Споживач газу. Фото: скрін youtube

Щоб уникнути негативних наслідків, необхідно забезпечити приплив свіжого повітря, відкривши вікно, кватирку або увімкнувши витяжку під час використання газових приладів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газові лічильники, плити, котли та вентиляція: українцям влаштують парад перевірок – кому чекати на неприємності.

Також наш портал інформував, помилятися може кожен: як перевірити правильність переданих показників лічильника до отримання платіжки.

Крім того, ми писали, газовики нагадали про важливу процедуру перед опалювальним сезоном: готуйте щонайменше 300 гривень.