Водоканали продовжують працювати на межі можливостей і врятувати ситуацію може лише підвищення тарифів для населення до економічно обґрунтованого рівня. Про це заявив президент асоціації "Укрводоканалекологія" Дмитро Новицький.

Водоканали опинилися на межі кризи через економічно застарілі тарифи для населення. З початку війни перед підприємствами з'явилися нові випробування від руйнувань до погіршення платіжної дисципліни громадян.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Щоб українці далі могли безперебійно користуватися водою, необхідно привести застарілі тарифи до економічно обґрунтованого рівня по всій Україні.

"Для цього потрібні кошти, точніше – адекватне фінансування, тобто адекватні тарифи. Однак на рівні влади відбувається вперте бойкотування встановлення економічно обґрунтованих тарифів для водопостачальних підприємств", - заявив Дмитро Новицький.

Популярні новини зараз
Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Якщо не вдатися до такого непопулярного кроку, то дуже скоро можуть статися вкрай негативні наслідки. Від запровадження графіків подачі води до припинення водопостачання.

"Ігнорування проблеми неминуче призведе до трагічних наслідків. Міста можуть опинитися без водопостачання, а в кращому випадку – з постачанням води за графіками", - прогнозує експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, про низькі тарифи на воду можна забути: нові платіжки заберуть ще більше грошей.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, ми писали, доведеться включати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів.