Українці можуть заслужити дуже завидну пенсію, але для цього потрібно виконати умови, які під силу не кожному. Про це йдеться у розрахунках порталу "OBOZ.UA".

Чинна пенсійна система дозволяє українцям заробити пенсію у розмірі 15 тисяч гривень. Однак для отримання такої виплати потрібно виконати низку вимог, а зробити це не так просто.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

По-перше, людина повинна мати повний страховий стаж – не менше 35 років. По-друге, отримувати офіційну заробітну плату в 3,16 раза вище за середню. Згідно з останніми даними ПФУ, це близько 48 778 гривень.

За умови, що українець зміг накопичити 40 років страхового стажу, то для пенсії у 15 тисяч гривень його "біла" зарплата має бути в 2,76 раза вищою за середній по країні - близько 42 681 гривні.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube
Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що загалом пенсію в Україні одержують 10,1 мільйона громадян. З них близько 2,7 мільйона – працюючі пенсіонери, які отримують виплати близько 6 тисяч гривень на місяць. При цьому переважна більшість пенсіонерів отримують виплати до 3 тисяч гривень, таких налічується близько 2,6 мільйона.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, трудова книга може стати недійсною – українцям підказали, що обов'язково зробити, щоби не втратити стаж.

Також наш портал інформував, в Україні до кінця 2024 року пенсіонери з "мінімалкою" отримуватимуть надбавки: хто у списку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, замість пенсії дадуть соцдопомогу: виживати доведеться на копійки, яких і на хліб не вистачить.