В енергосистемі України зберігається серйозний дефіцит, через що в країні діють досить жорсткі графіки відключення. Чи можуть через це запровадити й графіки відключення води, відповіли у "Київводоканалі".

У мережі поширилася інформація, що до графіків відключення електроенергії можуть додати й аналогічні графіки подачі води до житла споживачів.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

У "Київводоканалі" поспішили заспокоїти громадян, запевнивши, що на даний момент не планується жодних обмежень водопостачання. У підприємстві наголосили, що інформація про запровадження графіків у столиці є фейком.

Фахівці комунального підприємства порекомендували довіряти лише офіційній інформації із перевірених джерел.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного
Показати ще

Відключення води. Фото: скрін youtube
Відключення води. Фото: скрін youtube

Проблеми з водою можуть бути взимку

Народний депутат Олексій Кучеренко не виключає, що в зимовий період мешканців багатоповерхових будинків можуть очікувати на перебої з подачею питної води.

За його словами, під час відключення електроенергії насоси не зможуть подавати питну воду та тепло на верхні поверхи багатоквартирних будинків. Втім, можливо, до зими цей нюанс вдасться вирішити.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники закликали споживачів оновити важливі дані: ігнорування може вдарити по гаманцю.

Також наш портал інформував, перебої з водою та проблеми з каналізацією: в осінньо-зимовий період будуть нові труднощі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Київводоканал" заявив про необхідність перегляду тарифів: подорожчання може пройти у два етапи.