Енергетики регулярно виявляють споживачів, які намагаються заощадити на оплаті електроенергії нечесними способами. Для таких громадян передбачено покарання, йдеться у facebook-сторінці на "Вінницяобленерго".

Фахівці обленерго регулярно проводять перевірки та нерідко виявляють споживачів, які самовільно підключаються до електричної мережі з метою обійти лічильник та заощадити гроші.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Такі дії є прямим порушенням Правил роздрібного ринку електричної енергії та суворо караються.

Так, якщо енергетики встановлюють факт крадіжки електроенергії, обсяг використаного ресурсу поза лічильником буде розрахований за спеціальним тарифом – майже 10 гривень за кожний кВт.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

"Вартість витрат оператора системи на купівлю електроенергії для компенсації незапланованих втрат в травні 2024 досягла 9,43 грн. за кВт/год. Саме за таким тарифом ми нараховуємо борг порушникам правил роздрібного ринку за вкрадену електричну енергію", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, енергетики попередили про збої в смарт-лічильниках: що робити, якщо "накручує" зайве.

Також наш портал інформував, сума в платіжці не збігається з рівнем споживання: у YASNO розповіли, що робити.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, енергетики радять перестрахуватися: як правильно підготуватися до зими з відключеннями світла.