Навіть така звична та проста закуска, як бутерброд, стає дорогим задоволенням для багатьох українців. Як оновилися ціни на ковбасу, сир та хліб у супермаркетах, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

У великих українських супермаркетах вкотре зросли ціни на твердий сир та хліб. Водночас ковбаса трохи подешевшала, але відчутного полегшення для гаманця покупці не відчують.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на варену ковбасу

Ковбаса варена докторська "Алан" у середньому продається по 339,41 гривні за кілограм. Якщо порівнювати з попереднім місяцем, вартість продукту знизилася майже на 20 гривень. Водночас середній цінник на молочну ковбасу "Алан" залишився незмінним – 133,03 гривні за 400 грамів. Ще в мережі Auchan подешевшала докторська ковбаса "Глобино" – з 299 до 254,70 гривні за кіло.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Скільки доведеться платити за газ з 1 жовтня: тарифна сітка від постачальників 10 пенсій вже доступні для отримання: звідки така сума і хто претендує Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить
Показати ще

Ціни на сир

Середня вартість твердого сиру "Звени Гора" голландська 45% зросла з 442,04 до 462,50 гривні за кілограм. Сир твердий "Комо" традиційний 50% трохи виріс у ціні - з 416,39 до 416,62 гривні за кіло.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Ціни на хліб

Хліб пшеничний нарізка додав у вартості понад 2 гривні й в середньому продається по 34,45 гривні за 650 грамів. Проте більш як на 4 гривні подешевшав пшеничний хліб "Цар Хліб" – до 30,76 гривні за 600 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сало, яловичина та бекон – болючий удар по гаманцю: як змінилися ціни у супермаркетах.

Також наш портал інформував, ціни рвонули вгору: скільки тепер заплатимо за зелену цибулю, печериці та часник.

Крім того, ми писали, половину зарплати на їжу: експерт пояснив, чому звичні продукти стають розкішшю.