Споживачі, які систематично ігнорують платіжки за житлово-комунальні послуги, будуть змушені сплачувати штрафи. Про це заявили під час пресбрифінгу представники КП "Київтеплоенерго" та "Київводоканалу".

За словами директора структурного підрозділу "Енергозбут" комунального підприємства "Київтеплоенерго" Костянтина Лопатіна, більшість споживачів сумлінно платять за послуги. Ті, хто має фінансові труднощі, звертаються за реструктуризацією боргу.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Водночас є категорії громадян, які на постійній основі не платять за комуналку, накопичують величезні борги й при цьому не оформлюють договір про реструктуризацію. З такими хронічними неплатниками й працюватимуть комунальні підприємства.

"Єдиним методом боротьби з хронічними боржниками є штрафні санкції, як цього вимагає чинне законодавство", - заявив Костянтин Лопатін.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Відповідно до частини першої статті 26 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" у разі несвоєчасної оплати споживачеві нараховується пеня, встановлена ​​у договорі, але не вище 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заплатити влітку, щоб не бідувати взимку: комунальники вигадали "ноу-хау" з платіжками.

Також наш портал інформував, дешевше та легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Київводоканал" заявив про необхідність перегляду тарифів: подорожчання може пройти у два етапи.