Голова фінансового комітету Верховної ради України Данило Гетьманцев пропонує збільшити мінімальну заробітну плату та прожитковий мінімум.

У Бюджетній декларації на 2025-2027 роки, уряд розглядає можливість відмовитись від збільшення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімум, навіть враховуючи те, що від цього залежить розмір соціальних виплат в Україні.

Прожитковий мінімум, скріншот з відео
Прожитковий мінімум, скріншот з відео

Можновладці планують залишити мінімальную заробітну плату на рівні 8000 гривень, при цьому прожитковий мінімум для працездатних осіб буде дорівнювати 3028 гривень.

Данило Гетманцев не згодний з такими планами та вже подам пропозицію по зміні Бюджетної декларації з метою збільшення мінімальної заробітної плати.

Популярні новини зараз
Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Що пропонує змінити Гетманцев

"Не можу підтримати пропозиції Кабінету Міністрів України щодо встановлення розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати на 2025−2027 роки на рівні 2024 року", - йдеться у документі.

Урядовець пояснює своє рішення тим, що враховуючи прогнози індексу споживчих цін — це призведе до скорочення стандартів та гарантій у реальному вимірі більш ніж на 30%.

Він вважає, якщо зараз заморозити соціальні стандарти та гарантії на декілька років — це призведе до “прірви” у доходах населення, яке працює в порівнянні з державами ЄС, а також поставить під сумніви повернення біженців в Україну.

прожитковий мінімум, фото Уніан
прожитковий мінімум, фото Уніан

Нагадаємо, що Данило Гетьманце намагався “озолотити” свого родича.

Як писав "Знай" раніше, Гетманцев бачить "гарний привід" стягнути ще податків з біженців в Європі.