Український уряд затвердив нову бюджетну декларацію на кілька років наперед. Кабмін планує залишити мінімальну зарплату в Україні у 2025-2027 роках на рівні 8000 гривень. Також буде заморожено і прожитковий мінімум.

Але це не всі зміни, які готуються для українців. Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "На пенсії".

Оформлення пенсії. Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії. Фото: скрін youtube

Пенсії 2025 року — чи буде підвищення

Розмір мінімальної пенсії та прожиткового мінімуму залишиться на рівні 2024 року, а це означає, що пенсіонери, які отримують виплати, прив'язані до мінімальної зарплати (65-річні громадяни з 30 років стажу для жінок та 35 років стажу для чоловіків) та прожиткового мінімуму (максимальна та мінімальна пенсія) на підвищення своїх виплат можуть не розраховувати.

Пенсії українців можуть зростати лише у разі проведення індексації, перерахунку чи призначення надбавок, наприклад, за вік, за донорство, за догляд, за дітей віком до 18 років.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Зима буде без світла: тривожний прогноз ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

У 2025 році посилюються умови виходу на пенсію

2025 року пенсіонери зможуть вийти на пенсію у 60 років, але для цього потрібно мати необхідну кількість стажу.

Для тих, хто хоче піти на заслужений відпочинок у 60 років, потрібно мати не менше 32 років стажу. Якщо ви не встигнете нагромадити таку кількість страхового стажу, то на пенсію зможете претендувати у 63 чи 65 років.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Для виходу на пенсію у 63 роки потрібний стаж від 22 років, а для виходу на пенсію у 65 років – не менше 15 років. Вимоги до стажу збільшуватимуться до 2028 року. Українці, які виходитимуть на пенсію у 60 років у 2028 році, мають накопичити не менше 35 років стажу.

Нагадаємо, українцям готують оновлену підтримку: якими стануть виплати.

Раніше повідомлялося, старі люди отримають останню пенсію: ПФУ пояснив виплати на похорон.

Також, в Україні почалися жорсткі газові перевірки: кому починати хвилюватися.