Деяким українцям необхідно з документами звернутися до Пенсійного фонду, щоб не залишитися без житлової субсидії. Кого це стосується, йдеться на Урядовому порталі.

Більшості отримувачів житлову субсидію автоматично продовжили на неопалювальний сезон. Це торкнулося осіб, у яких не змінилися дані про майновий стан та склад домогосподарства.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Водночас є категорії громадян, яким допомога продовжується лише на підставі їхнього особистого звернення до органів ПФУ. При цьому субсидіанту необхідно подати нову заяву, а також декларацію про доходи та витрати.

Звертатися до ПФУ слід у кількох випадках:

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще
  • якщо одержувач допомоги орендує житло та сплачує за комунальні послуги;
  • якщо у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені громадяни;
  • якщо змінилася кількість зареєстрованих осіб, що фактично проживають у домогосподарстві;
  • якщо домогосподарство претендує на субсидію на придбання зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Крім того, на підставі особистого звернення до ПФУ субсидія на неопалюваний період надається громадянам, яким у зимовий період було призначено допомогу у розмірі 0,00 грн.

"У разі подання заяви протягом двох місяців з початку неопалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання", - нагадали українцям.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидія чи пільга: що вибрати, щоб заощадити на житлово-комунальних послугах.

Також наш портал інформував, субсидіанти можуть не розраховувати на гроші: у Мінсоцполітики попередили громадян.

Крім того, ми писали, несплачені рахунки за комуналку: кому з українців допоможуть розпрощатися з боргами.