У деяких українських містах уже прокотилася хвиля підвищення тарифів на воду. Низка інших водоканалів також планують перерахувати ціни.

Так, наприклад, у Київській області вартість водопостачання може подорожчати одразу на 70%. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

За останні місяці у низці міст України відбулося підвищення тарифів на холодну воду та каналізацію. У невеликих населених пунктах місцева влада може не затверджувати рішення про перегляд цін на ці послуги з Нацкомісією. Водночас у великих містах тарифні зміни відбуваються лише після дозволу регулятора.

Водоканали змушені підвищувати тарифи через суттєве подорожчання електроенергії, реагентів, а також зростання зарплати та витрат на ремонтні роботи.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Наприклад, найближчим часом вартість води можуть підняти у Київській області. У Коцюбинському, що поряд зі столицею, тариф планують підняти на 69,5% – з 35,86 до 60,8 гривні за кубометр. Також на 26% хочуть підвищити тариф у Славуті Хмельницької області – з 61,8 до 78,05 гривні за кубометр.

Водночас з липня у рази підняли ціни на воду для мешканців Покровська на Дніпропетровщині. Тариф зріс на 255% – з 36,8 до 130,68 гривні за кубометр. Крім того, з червня зріс тариф у Чернівцях – споживачі платять 44,3 гривні замість колишніх 27,91 гривні за куб.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжка страшніша за фільм жахів: українцям встановили тариф на воду вдвічі вищий, ніж у Польщі.

Також наш портал інформував, за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%.