Уряд України оголосив про запуск експериментального проєкту на опалювальний сезон 2024-2025 років, який передбачає надання безкоштовного зрідженого газу у вигляді балонів для опалення жителям на прифронтових територіях. Ця ініціатива охоплює не лише Харківщину, але й Сумську та Донецьку області.

Програма реалізується через Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і має на меті підтримати вразливі громадянські групи, які перебувають у складних умовах через військові дії.

Газовий балон, скріншот: OLX
Газовий балон, скріншот: OLX

За допомогою цієї програми мешканці отримуватимуть зріджений газ у спеціальних балонах, що використовуються для опалення житлових приміщень протягом всього опалювального періоду.

Ірина Верещук з Мінреінтеграції заявила, що розширення проекту на Сумську та Донецьку області є частиною стратегії з максимальною підтримкою мешканців прифронтових зон через надзвичайні умови, у яких вони знаходяться.

Популярні новини зараз
Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон Мер Одеси Геннадій Труханов оформив паспорт РФ та банківську картку у лютому 2022 року: фото документів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Побутовий газ, скріншот: YouTube
Побутовий газ, скріншот: YouTube

"У межах гуманітарного реагування ми хочемо забезпечити побутовим газом якомога більше вразливих громадян на прифронтових територіях. Тому не будемо обмежуватися Харківщиною. Розповсюдимо проєкт на Сумську та Донецьку області", - заявила Ірина Верещук.

Також наш портал інформував, газова служба йде з перевірками: що може призвести до відключення

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що газові лічильники, плити, котли та вентиляція: українцям влаштують парад перевірок – кому чекати неприємностей

Вам буде цікаво дізнатися стосується пенсіонерів, малозахищених та самотніх людей: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням