Взимку найбільші проблеми з електропостачанням в Україні відчуваються особливо вранці з 7 до 11 години та ввечері з 17 до 23 години. Це часи, коли пікове споживання електроенергії, і важко забезпечити достатню кількість електрики через обмежену виробничу потужність та відсутність сонця для сонячних батарей.

Сонячна електростанція / фото: Pinterest
Сонячна електростанція / фото: Pinterest

Олег Попенко з Спілки споживачів комунальних послуг пояснив, що сонячні батареї взимку працюють лише на 10% від своєї максимальної потужності. Наприклад, протягом січня або лютого можна очікувати лише 3-5 сонячних днів з 30 через погодні умови.

Це значить, що українці, які мешкають у багатоквартирних будинках, не можуть покладатися на сонячні батареї для забезпечення електроенергією відключених годин.

Багатоквартирний будинок / фото: скріншот Youtube
Багатоквартирний будинок / фото: скріншот Youtube

Отже, проблеми з електропостачанням у вечірні години, коли найбільше потребують електрику, залишаються актуальними, навіть у присутності сонячних батарей.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Крім того, Знай.ua повідомляв, ОСББ пропонують мільйони компенсації: до того ж буде світло завжди

Також наш портал інформував, поляки викликали копів через кота, якого клювала ворона, але все виявилося зовсім не так.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що жителів "панельок" попросять заплатити велику суму: тисячі доларів поділять на всіх