Звідповідно до законодавства України, пенсійний вік визначається на основі тривалості робочого стажу. У 2024 році для отримання пенсії людина повинна досягти 60, 63 або 65 років, в залежності від кількості років, які вона працювала.

Якщо стаж роботи менше 15 років, пенсію можна отримати з 65 років, до цього часу особа може отримувати соціальну допомогу від держави. Розмір соціальної пенсії визначається від різниці між прожитковим мінімумом для осіб, які втратили працездатність (у 2024 році це 2 361 гривень), та середньомісячним доходом сім'ї на одну особу протягом останніх шести місяців.

Пенсіонери
Пенсіонери

Сума пенсії не може перевищувати 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що в 2024 році становить 3 028 гривень. Кожні шість місяців розмір пенсії переглядається з урахуванням змін у майновому стані та середньомісячному доході сім'ї.

Для отримання пенсійних виплат необхідно подати такі документи:

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще
  1. Заява про надання пенсійних виплат.
  2. Паспорт громадянина України та документ, що підтверджує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків.
  3. Довідка з Пенсійного фонду України про наявний страховий стаж.
  4. Декларація про доходи та майновий стан, заповнена на підставі довідок про доходи кожного члена сім'ї за останні шість місяців.

Також наш портал інформував, пенсія прийде швидше, ніж сусідці: деяких пенсіонерів чекають зміни у пенсійних виплатах

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що субсидія чи пільга: що обрати, щоб зекономити на житлово-комунальних послугах

Вам буде цікаво дізнатися мізерні доплати ще треба заслужити: пенсінери мусять добиватися 150-300 гривень надбавки