Українці можуть отримати тимчасову грошову допомогу від благодійного фонду – по 3600 гривень на місяць.

Цю підтримку надає громадська організація "ВІТ" спільно з благодійним фондом Swiss Solidarity у рамках програми "Гуманітарне реагування в Україні ІІ".

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Проєкт здійснюється у Вінниці та Вінницькій області для внутрішньо переміщених громадян. Для отримання матеріальної допомоги претендент має відповідати кільком критеріям.

Хто може отримати виплати:

  • ВПО, що прибули з Київської, Донецької, Херсонської, Харківської, Полтавської, Миколаївської, Запорізької, Одеської, Луганської, Сумської, Чернігівської, Дніпропетровської областей та Києва;
  • особи з інвалідністю 1 чи 2 групи.

Розмір щомісячної виплати – 3600 гривень. Усього програма передбачає три місяці грошових виплат, разом одна людина може отримати 10 800 гривень.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Плату за світло нараховуватимуть по-новому Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні
Показати ще

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

В організації наголошують, що грошова допомога доступна лише тим, хто відповідає зазначеним критеріям та за останні 3 місяці не подавав заявку на фінансову допомогу від міжнародних компаній.

Як отримати допомогу?

Зареєструватись у програмі потрібно, заповнивши онлайн-форму. Претенденту потрібно вказати особисті дані, місце постійної та тимчасової реєстрації, а також надати довідку ВПО.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям виплатять грошову допомогу за новими правилами: хто отримає гроші.

Також наш портал інформував, українські сім'ї можуть отримати до 54 000 гривень – відкрилася реєстрація на грошову допомогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, консерви, олія та макарони: українцям безкоштовно допоможуть із продуктами, як отримати.